Kom je in je werk mensen tegen die in hun leven een impactvol verlies meemaken, zoals een overlijden, echtscheiding, verlies van gezondheid of verlies van werk? En wil je hen (beter) leren begeleiden? Volg dan een van onze trainingen of incompanytrainingen over verlies en rouw. Of schrijf je in voor onze eenjarige opleiding tot rouwbegeleider.
Basisjaaropleiding Rouwbegeleiding
1 jaar, 12 lesdagen
Bekijk deze opleiding.
Vervolgopleiding ‘Rouwbegeleiding als ambacht’
1 jaar, 12 lesdagen en 2x begeleide intervisie
Bekijk deze opleiding.
BuroNazorg
Al sinds 2009 leiden we jaarlijks vele professionals van uiteenlopende beroepsgroepen op tot rouwbegeleider en verzorgen we trainingen voor professionals die behoefte hebben aan tools voor rouwbegeleiding. Ook bieden we een vervolgopleiding voor praktiserend rouwbegeleiders. In onze aanpak staat jouw eigen werksetting centraal.
Je krijgt les van ervaren docenten uit de praktijk. We geven je een stevige basis mee van een toegankelijk uitgelegd theoretisch kader in combinatie met praktische werkvormen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je de opgedane kennis en nieuwe vaardigheden professioneel kunt integreren in je eigen werksituatie.
Een opleiding of training volgen bij BuroNazorg
- Praktijkgericht met een gedegen theoretische basis
- Je krijgt een diversiteit aan literatuur en werkvormen aangereikt.
- Les van ervaren en deskundige docenten en gastdocenten. Hoofddocent Henriette Doosje was o.a. jarenlang
hbo-docent en supervisor bij de opleiding Social Work van Windesheim. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal twaalf deelnemers. - Alle trainingen zijn incompany uitvoerbaar
Overzicht van opleidingen en trainingen
Bij BuroNazorg kun je kiezen uit het volgende aanbod:
Opleidingen
Trainingen
- Basistraining Verlies en rouw
- Vervolgtraining Verlies en rouw
- Basistraining Kind/puber en rouw
- Vervolgtraining Kind/puber en rouw
- Training Systemisch werken en rouw
- Training Creatieve werkvormen en rouw
- Training De natuur als spiegel
Alle trainingen worden ook als incompany training gegeven.
Supervisie en intervisie
Visie
Verlies en rouw horen bij het leven. Toch weten mensen in onze samenleving niet altijd goed om te gaan met hun eigen en andermans reacties op verlies. Rouw krijgt daardoor dikwijls niet de aandacht en ruimte die nodig is om een weg te vinden in de ‘nieuwe werkelijkheid’. Ook professionals die in hun werk mensen tegenkomen die te maken hebben met verlies, ervaren ‘handelingsverlegenheid’ bij het omgaan met mensen in een rouwproces. Ze merken dat hun kennis over verlies en rouw tekortschiet; in hun opleiding is daar niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Onze trainingen en opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor beroepskrachten en vrijwilligers die meer willen weten over de impact van rouw, en die behoefte hebben aan praktische adviezen, gespreksvaardigheden en werkvormen voor het professioneel ondersteunen van mensen in rouw.
Voor wie
Mensen uit uiteenlopende beroepsgroepen nemen deel aan onze opleidingen en trainingen. Van onderwijsprofessionals tot mensen die werken in de zorg, uitvaart, kraamzorg of welzijnsbranche, en van coaches tot maatschappelijk werkenden of psychologen. Ook geestelijk verzorgers, mensen die bij de politie werken, hrm-professionals en re-integratieadviseurs zijn welkom bij de trainingen en opleidingen van BuroNazorg.
Accreditatie en certificering
BuroNazorg is geregistreerd bij het CRKBO en trainingen zijn derhalve vrij van BTW.
Alle trainingen en de jaaropleiding en zijn tevens gecertificeerd door de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen). Het SKB is een onafhankelijk instituut voor het certificeren van trainingen en opleidingen in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast hebben diverse beroepsverenigingen de trainingen geaccrediteerd; kijk voor meer informatie bij de betreffende trainingen.
Praktische informatie
Wil je weten wanneer en waar er een training of opleiding is, wat het kost en of er eisen zijn waaraan je moet voldoen om deel te kunnen nemen? Of wil je je meteen inschrijven? Kijk in onze agenda of bij de betreffende training(en).
Meer weten?
Heb je vragen? Neem gerust contact op.